منتديات مملكة ملكة الملوك

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات مملكة ملكة الملوك

2 مشترك

    طريقة الـمارون جلاسية

    رنوشn
    رنوشn
    عضو نشيط
    عضو نشيط


    عدد المساهمات : 205
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 21/07/2009
    العمر : 48

    طريقة الـمارون جلاسية Empty طريقة الـمارون جلاسية

    مُساهمة من طرف رنوشn الأربعاء يوليو 29, 2009 8:14 pm

    مارون جلاسية


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


    طريقة عمل المارون

    المقادير :

    كيلو ابو فروة - كيلو سكر


    الطريقة :

    1- - كيلو ابو فروة اضعه فى 2 كيلو ماء بتغلى واتركه لمدة ساعه كاملة وبعدين اطفى النار واشيل ابو فروة من الماء واصفيه واشيل بشويش القشرة البنى التخينة اللى برة

    2- اجيب 2 كيلو ماء تانى واخليهم يغلوا على النار واضع ابو فروة واتركه لمدة ساعه فى الماء على النار ثم اطفى النار واشيلة واشطفه واشيل القشرة الخفيفة جدا اللى حوالية

    3- اكون عامله العسل واول مايغلى على النار اضع ابو فروة واتركه فى العسل على النار لمدة 3ساعات كاملة وبعدين اطفى النار واترك ابو فروة داخل العسل فى اى مكان فى المطبخ لثانى يوم (لا تشيله من العسل)

    4- تانى يوم تكون عامل عسل جديد تشيل ابو فروة من العسل بتاع امبارح وتحطه فى العسل الجديد وهو بيغلى على النار لمدة 3 ساعات كاملة وبعدين اطفى النار واترك ابو فروة داخل العسل فى اى مكان فى المطبخ لثالث يوم (لاتشيله من العسل)

    5- ثالث يوم تكون عامل عسل جديد تشيل ابو فروة من العسل بتاع امبارح وتحطيه فى العسل الجديد وهو بيغلى على النار لمدة 3 ساعات كاملة وقبل ماتطفى النار تضعى مع ابو فروة 1/2 معلقة بيكنج بودر وبعدين اطفى النار واترك ابو فروة داخل العسل فى اى مكان فى المطبخ لرابع يوم (لاتشيله من العسل)

    6- رابع يوم اشيله من العسل خالص واحطه عللى مصفاه يصفى العسل وكدة جاهز او تبتدى
    ملحوظة هامه : ( االماء أو السيرب بعد مايغلى نوطى النار زى مابنسوى الرز )


    ثانيا : طريقة عمل الجلاسية


    200 ج سيرب( كيلو ماء + كيلو سكر + نص ليمونة)
    500 ج سكر بودرة ناعم جدااااااا ( اسمه آيس شوجر )
    الطريقة
    اضع جزء من السكر على السيرب واخلطهم كويس قوى قوى وافضل كل شوية اضع السكر على السيرب لحد
    السكر مايخلص والمقدار يتقل ( يعنى يبقى عامل زى الكريم شانتية )
    اضع المارون واحدة واحدة فى الجلاسيه ثم ارفعه على مصفاه واتركه لحد ماينشف خالص لمدة 4 ساعات على مصفاه وبعدين اكرر العملية تانى لحد ماينشف واضعه
    فى ورق بليسية ويقدم

    ملكة الملوك
    ملكة الملوك
    Admin


    عدد المساهمات : 137
    السٌّمعَة : 12
    تاريخ التسجيل : 13/07/2009

    طريقة الـمارون جلاسية Empty رد: طريقة الـمارون جلاسية

    مُساهمة من طرف ملكة الملوك الخميس يوليو 30, 2009 12:57 pm

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

    شكرا على مجهودك

    تحياتي

    ملكة الملوك

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء مايو 15, 2024 7:03 am